Goede doel

Over Trees for the future

Ze bieden praktijkgerichte agroforestry-training en middelen aan boerengemeenschappen. Door duurzame landpraktijken te omarmen, eisen boeren hun keuzevrijheid terug, doorbreken ze de cycli van klimaatverandering en generatiearmoede, en bouwen ze onze voedselsystemen van de grond af opnieuw op.

Ze maken dus niet alleen de wereld mooier en groener maar helpen ook de boerengemeenschappen en kansarmegebieden. MEGA GAAF TOCH?!

Met wie werkt Trees for the future?

Trees for the Future werkt momenteel samen met duizenden boerenfamilies in negen landen in Afrika bezuiden de Sahara. In hun +- 30-jarige geschiedenis hebben ze over de hele wereld gewerkt. In 2014 concentreerden ze zich op een aantal Afrikaanse landen, waar de klimatologische en economische uitdagingen het meest urgent waren en dus de grootste impact konden maken.

Decennia van niet-duurzame landbouwpraktijken hebben geresulteerd in aangetast en onproductief land; nutriënten-schaarse voedselsystemen; en boerenfamilies die niet genoeg kunnen groeien en verkopen om in hun meest elementaire behoeften te voorzien. Door gebruik te maken van de Forest Garden Approach in semi-aride landen zoals Senegal, hebben ze bewezen dat agroforestry een oplossing is voor elk van deze uitdagingen, door honger en armoede effectief te beëindigen en tegelijkertijd het land en het milieu te herstellen.

Impact!

Bestel!


Wout hoopt snel zijn koffers te mogen gaan pakken om bij jou in te trekken

Over ons!


Check hier de vrienden en het verhaal van Wout.
.
.

Zakelijk


Kantoorbeplanting, relatiegeschenken, kerstpakket? Let us know!
.

FAQ


Wil je onze groene helden beter leren kennen? Klik dan hier
.