FAQ­/­Veel­gestel­de vragen

Snel antwoord op de meest gestelde vragen over Wout

Klik op een van de ondewerpen om antwoord te vinden op jouw vraag.
Staat het antwoord er niet bij? Stuur jouw vraag deze via het contactformulier op naar de Wout experts.

Algemeen

Wie is Wout eigenlijk?

Wout is de ideale boom voor thuis of op het kantoor. Met Wout als huisgenoot of collega ben je elke dag gegarandeerd verzekerd van schone en gezuiverde lucht. En dat is goed voor je gezondheid!

Welke Latijnse naam heeft Wout?

Wout is uniek in zijn soort en behoort tot de familie: Pachira Aquatica.

Kan ik kiezen hoe hoog Wout is?

Ja en Nee. Dit komt omdat hij maximaal 2.10m mag zijn voor het transport. De kleinste Wout bomen die we leveren zijn 1.90m
Heb je het liefst een Wout van 1.90m i.p.v. 2.10m, laat het dan vooral even weten (dit kan tijdens het online bestelproces bij het veld: opmerkingen)!

Waar kan ik Wout in het echt zien?

Wout is nu al ‘in het wild’ te vinden bij verschillende hotspots in de steden. Waar precies vindt je op de kaart op de In het Wild pagina!

Wat wordt er bedoeld met één jaar levensgarantie?

Mocht Wout binnen één jaar tijd toch overlijden dan brengen wij zonder te zeuren een nieuwe bij u thuis of op het kantoor. De garantie geld dus niet voor het uiterlijk van Wout. Zijn uiterlijk veranderd namelijk constant omdat hij groeit, blad verliest of gesnoeid wordt. Je houd Wout in shape door te snoeien. Kijk even bij de snoeitips.

Onderhoud en verzorging

Hoeveel water moet de boom nu precies hebben?

3x per jaar een flinke plens water van 2 liter is meer dan genoeg om Wout optimaal te laten presteren. Wil je dat Wout harder groeit of staat hij bij jou thuis vol in de zon te shinen? Geef hem dan af en toe een extra slokje!

Wanneer mag Wout zijn eerste plens water?

Zodra Wout twee dagen bij u thuis staat en is gewend aan zijn nieuwe stekkie mag u een flinke plens water geven van 2 liter.

Ontvangen we een bericht zodra Wout weer dorst heeft?

Jazeker! Je krijgt om de 4 maanden een email waarin staat dat Wout dorst heeft.
Het is dus niet nodig om je agenda vol te kalken met herinneringen, dat doen wij graag voor je!

Wout zijn bladeren verkleuren. Wat betekend dit?

Bladeren van de kamerplant Pachira zullen af en toe verkleuren. Dit is een normaal proces!

Dit kan verschillende redenen hebben dus geen reden tot paniek! Wil je weten wat er aan de hand is met Wout, stuur dan twee foto’s (één dichtbij en één van het volledige bladerdak) van Wout naar info@wout.eu en ontvang binnen 24u een reactie! Op het verkleuren/blad uitval geven we geen garantie dit betekend namelijk niet dat hij dood gaat. Uiteraard staan we wel altijd voor u klaar met tips en tricks om Wout weer top fit te krijgen!

Hoe kan ik Wout het beste snoeien/knippen?

Goed nieuws iedereen kan Wout snoeien. Een nieuwe coup geef je hem dus ook zonder dat je tuinman of kapper bent! Bekijk nu de snoeivideo van Dirk op onze blogpagina.
Wanneer een tak de kracht van bladeren niet meer kan dragen en gaat buigen knip deze dan 5cm voor het punt waar hij begint met buigen af. Geen zorgen deze tak groeit weer aan😊!
Wanneer je Wout te groot of te breed vindt worden, knipt je hem op het punt af waar je hem niet meer mooi vindt. Het beste is om dan de schaar te plaatsen op de laatste vertakking van de tak die u te hoog of te breed vind te worden.

Er kleeft een beetje hars aan Wout’s bladeren en stelen. Wat betekent dit?

Goed teken! Dit betekent namelijk dat Wout hard aan het werk is en daar flink van aan het zweten is. Helemaal niets aan de hand dus! Vind je hem te breed worden van al dat trainen? Knip dan gerust een takje van zijn gespierde bladerkroon af!

Kan Wout ook buiten staan?

Nee. Wout is een koukleum en erg gevoelig voor vrieskou. Daarnaast kunnen hevige wind en regen zijn bladeren beschadigen waardoor hij niet meer optimaal kan presteren. Het beste gedijt Wout binnen achter het raam in kamertemperatuur (16 graden).

Hoe lang gaat Wout mee?

Wout is een echte krachtpatser waar je +/- 10 jaar lang plezier van hebt. Wij zijn zo overtuigd van de kracht van Wout dat hij altijd met een jaar levensverzekering komt!

Beste plek voor Wout

Heeft Wout veel licht nodig?

Wout staat graag bij een bron van zonlicht; maximaal 5 meter van een raam vandaan is het ideale plaatje. Wanneer dit niet haalbaar is stuur dan gerust even een foto van de plek die u voor Wout in gedachten heeft naar: info@wout.eu.

Kan Wout bij een verwarming staan?

Door de verwarming zal hij wel sneller uit kunnen drogen, maar als u Wout af en toe een extra slokje water geeft en zo nu dan eventjes nat sproeit met een plantenspuit dan blijft Wout shinen als een groene baas!

Hoe reageert Wout op vloerverwarming?

Goed hoor! Wout vindt het namelijk heerlijk als zijn pot niet constant koud is 😊.

Kan Wout op de tocht staan?

Tot op zekere hoogte is dit geen probleem! Er zijn meerdere bedrijven die Wout bij ingangen hebben staan waar gedurende de dag mensen in en uit lopen en dit gaat perfect. Staat de deur meer open dan dicht dan wordt het een risico geval. Graag ontvangen we dan voor je over gaat tot bestellen een foto van de plek waar Wout komt te staan. Deze mag je sturen naar info@wout.eu.

Hoe vaak moet ik Wout voeding geven?

Wout is een doorgewinterde knokker: er zitten genoeg voedingstoffen voor het hele jaar in zijn bast opgeslagen. Extra plantenvoeding kan tevens geen kwaad en na een jaar vind het Wout het wel lekker om even verwend te worden met een lekker hapje voeding😊.

Bestel!


Wout hoopt snel zijn koffers te mogen gaan pakken om bij jou in te trekken

Over ons!


Check hier de vrienden en het verhaal van Wout.
.
.

Zakelijk


Kantoorbeplanting, relatiegeschenken, kerstpakket? Let us know!
.

FAQ


Wil je onze groene helden beter leren kennen? Klik dan hier
.